Welkom

Zijnsoriëntatie

Zijnsoriëntatie is een prachtige levensvisie die zijn oorsprong vindt in oeroude inzichten van het Tibetaans boeddhisme gecombineerd met de hedendaagse kennis uit de westerse psychologie. Dit gaat voorbij aan het klassieke onderscheid tussen spiritualiteit en psychologie. De visie is inmiddels uitgegroeid tot een modern spiritueel pad. Het maakt je bewust van de aard van je geest die van nature open, stralend en liefdevol is. Het is alsof je je vanuit een vernauwde ruimte ineens bevindt in een open ruimte. Deze open ruimte blijkt intrinsiek vrij te zijn van al je patronen, gevoelens en gedachten.

Middels meditatietechnieken en begeleid zelfonderzoek krijg je inzicht in je psychologische ontwikkeling en gewoontes. De onbewuste dagelijkse routine van streven, verbeteren en vermijden wordt doorbroken. Je leert je geest thuis te brengen en je komt in contact met het meest nabije: wie je ten diepste bent.

De Zijnsgeoriënteerde visie is ontwikkeld door Hans Knibbe. In 1985 heeft hij de School voor Zijnsoriëntatie opgericht om zijn visie op leven in vrijheid Ć©n verbondenheid in de westerse wereld te leren leven en uitdragen.